NewΝέα - Ανακοινώσεις

Tag: Προσεχείς Δράσεις

Υποστήριξη Νηπιαγωγείου Ασπροπύργου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο Ασπροπύργου με μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη φαντασία και παιχνίδι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο “Οι Κάλτσες”. Οι ζωντανές περιγραφές των χαρακτήρων και οι συναρπαστικές ιστορίες του βιβλίου μάγεψαν τους μικρούς μας φίλους και τους παρέσυραν σε μια αξέχαστη περιπέτεια!

Με μεγάλη χαρά το Ίδρυμα Βασιλείου Τσίγκου χορήγησε 70 αντίτυπα του βιβλίου σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Είναι μια προσφορά που αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του Ίδρυματός μας στην εκπαίδευση και την παιδική ανάπτυξη. Επιπλέον, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η υποστήριξή μας στο Ίδρυμα Βασιλείου Τσίγκου έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν αφορά το πιο σημαντικό κοινό της πόλης, τα παιδιά!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό του νηπιαγωγείου για την υπέροχη φιλοξενία που μας προσέφερε, καθώς και για την εξαιρετική τους δουλειά και την πολύτιμη συνεισφορά τους!

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία αναμένουμε τις μελλοντικές συνεργασίες και τις επικείμενες δράσεις που θα ενισχύσουν την εκπαιδευτική μας κοινότητα. 

ΧΟΡΗΓΕΙΑ

Υποστήριξη Νηπιαγωγείου Ασπροπύργου

ΑΣΠΡO: Οι αγελαδοτρόφοι του Ασπρόπυργου – Αριστερά και σχέδιο Μάρσαλ

“Το 1947, στη διάρκεια του Εμφυλίου, ένας συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων στον Ασπρόπυργο, με δηλωμένη αριστερή πολιτική ταυτότητα, αναζητά αμερικανική χρηματοδότηση μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ. Οι Αμερικανοί ανταποκρίνονται και συνδράμουν οικογένειες ανταρτών και εξορίστων στη δημιουργία της πρώτης μεταπολεμικής γαλακτοβιομηχανίας της χώρας που αποτέλεσε έναν από βασικότερους τροφοδότες της Αττικής.

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Νίκος Μομφερράτος, ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο Στυλιανός Παττακός συμμετέχουν, εκουσίως ή ακουσίως, στο παρασκήνιο μίας ιστορίας που θα μπορούσε να είναι το πιο χαρακτηριστικό αλλά και το πιο αντιφατικό παράδειγμα της αγωνιώδους προσπάθειας μίας κοινωνίας να επιβιώσει και να προοδεύσει. Η μονογραφία που ετοιμάζεται αποτελεί το πρώτο μέρος ενός project που υποστηρίχθηκε από τον επιχειρηματία Δημήτρη Τσίγκο στο πλαίσιο σύστασης ενός κοινωφελούς ιδρύματος στην περιοχή. Περισσότερα για το εγχείρημα και τις παραμέτρους του το αμέσως επόμενο διάστημα…”

Μαρία Σαμπατακάκη

Ιστορικός και συγγραφέας, ιδρύτρια του Δικτύου Παραγωγής Δημόσιας Ιστορίας “historistai

To Ίδρυμα Βασιλείου Τσίγκου για την Εκπαίδευση, την Έρευνα και τον Συνεργατισμό, δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερα από το να εμπιστευτεί τη Μαρία Σαμπατακάκη και τους εξαίρετους Historistai για τη εκπόνηση μιας εργασίας διεθνούς επιπέδου που είναι τόσο απολαυστική όσο και δημιουργική και παραγωγική σε διάφορα επίπεδα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΣΠΡO: Οι αγελαδοτρόφοι του Ασπρόπυργου – Αριστερά και σχέδιο Μάρσαλ

της Μαρία Σαμπατακάκη.
Εκδόσεις Κέδρος

Oι Καουμπόηδες του Ασπροπύργου

Οι Cowboys of Aspropyrgos αφηγούνται την άγνωστη ιστορία ενός εργοστασίου παραγωγής γάλακτος που έθρεψε τον πληθυσμό της Αθήνας μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και φέρνουν στην επιφάνεια μια ξεχασμένη τοπική μνήμη. Γυναίκες και άνδρες που εργάστηκαν στην εκτροφή αγελάδων, μιλούν για τον «Μικρό Καναδά» που δημιουργήθηκε στα δυτικά της Αθήνας χάρη στο Σχέδιο Μάρσαλ, τις συνθήκες δουλειάς και την επίδραση του εργοστασίου στη ζωή της κωμόπολης του Ασπρόπυργου που σήμερα αποτελεί μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής.

The Cowboys of Aspropyrgos narrate the underlit story of a milk factory that fed the population of Athens after World War II by bringing to the surface a forgotten local memory. Women and men who worked in cattle breeding talk about the “Little Canada” that was created in the west of Athens thanks to the Marshall Plan, the working conditions and the effect of the factory on the life of the town of Aspropyrgos which today is one of the most degraded areas of Attica.

Credits
Παραγωγή Ίδρυμα Βασιλείου Τσίγκου,
Έρευνα και Σενάριο Μαρία Σαμπατακάκη- Historistai
Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Δ/νση φωτογραφίας Γιώργος Μάργαρης
Μοντάζ Βανέσα Ζέρη
Εκτέλεση Παραγωγής Marni Films


Produced by Vassilios Tsingos Foundation
Research & Script by Maria Sambatakaki- Historistai
Directed by Constantinos Pilavios
DoP Giorgos Margaris
Edited by Vanessa Zeri
Executive Producer Marni Film

Παραγωγη

Oι Καουμπόηδες του Ασπροπύργου

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Πιλάβιος